Over

Ik ben Alexander Atlesque, een zelf-geschoolde multidisciplinaire kunstenaar woonachtig in Brugge, België.

Naast mijn werk in fotografie en schilderen, componeer ik ook muziek, schrijf ik artikelen en codeer ik websites.

Ik ben ook voorstander van gezonde levensstijlen voor kunstenaars. Ik maak video’s over onderwerpen waaronder het vinden van innerlijke balans, accepteren van eigen creativiteit en omgaan met creatieve hindernissen.

 

Over mijn werk

De naam Atlesque komt van het Latijnse woord Altus: hoog, diep, nobel of diepgaand. Voor mij staat het ook voor vrijheid en energie. Ik geloof dat ieder mens verborgen dieptes bevat. Soms onderdrukken we die en weigeren we te geloven in ons potentieel. Mijn werk verkent deze diepten en moedigt de kijker aan deel te namen aan zijn eigen ontdekkingstocht.

Mijn primaire werk heet de #WhatDoYouSee? serie: een collectie van digitaal-bewerkte waterverf schilderijen. Ze hebben karakteriserende neon kleuren in spiegelbeeld en een kosmisch donkere achtergrond. Ze dienen als een Rorsasch test door het publiek te vragen wat ze zien, hetgeen hun geest  aanzet tot herkenning van patronen. Deze serie is een voorbeeld van sociale kunst: werk bedoeld om besproken te worden met anderen. Wanneer we delen wat we zien, motiveren we anderen om te proberen onze diepten te verkennen en hun verbeelding te gebruiken om iets gelijkaardigs te zien.

Met mijn werk bewijs ik dat het niet uitmaakt hoezeer we onze eigen creativiteit in twijfel trekken, want we zijn steeds in staat onze gedachten te verzetten en gebruik te maken van onze verbeelding.

We zijn allen dieper dan we denken.